СПОРТ


Диктатурата довърши футбола

5 3552 17.12.2015
Диктатурата довърши футбола
Диктатура

Вероятно вече си давате сметка защо в събота вечер писах за синия футболен фашизъм? Именно ФАШИЗЪМ, тъй като това извращение на човешкия род отнема правото на другите, на различните да съществуват. Точно както се случва с най-важния спорт у нас. Впрочем топката няма как да остане извън терена на цялостната българска трагедия, стигнала своя апогей в дните около посещението на идеолога на новата Османска империя Ахмед Давутоглу…


Кратко и ясно – диктатурата, наричана в социалните мрежи „ГРОБ“, довърши българския футбол. И няма защо да си губим времето с „членове“, „букви“ и „алинеи“, тъй като е кристално ясно, че БФС и неговите комисии са заложници и подлоги на покровителите на „Герена“. Без значение дали става въпрос за първия левскар на републиката от „Витоша-Левски-Спартак-Динамо“, за формалните и скритите собственици на ФК-1914 или за неговите спонсори. Синята пирамида има връх, където се събират всички явни и задкулисни нишки на паяжината. Точно както подобава на една класическа мафиотска структура, обслужвана от държава, медии, полиция, магистрати, футболни фактори и сателити.

 
Онзи ден най-висшият съдия у нас Лозан Панов в прав текст заяви, че България е собственост на мафията и това банално заключение идеално пасва на шизофреничната перверзия, на която е подложен и най-популярният спорт. Вече се преминати всички възможни граници на търпение и примирение и оттук нататък идва ред на тежки социални катаклизми.

 
Надявам се, че след последните дни на жесток политически терор върху футбола все повече хора са прогледнали за трагедията на днешна България. Знам, че не е лесно при масовото невежество под приспивния припев „Аз съм прост, и вие сте прости!“ и медийното облъчване, но все някога трябва да дойде краят на този ад. Така повече просто не може да се живее. Няма въздух!

 
От миналия вторник насам двубоят между „Литекс“ и „Левски“ предложи две действия, събрали цялата задушаваща мръсотия, в която сме натикани поради външния диктат на Големия брат, манипулираните избори и собственото ни стадно овчедушие. За пореден път футболът се оказа огледало на обществото с всичките му уродливи образи, призраци и сенки. По абсолютно същия начин както ни грабят чрез държавни заеми на наш гръб (25 милиарда лева за година и нещо!), косвени данъци, такси и акцизи, винетки и най-високите цени за здраве, ток, вода и топлина спрямо стандарта в ЕС, така бутат и правителствения отбор от „Герена“. Нагло и безцеремонно под съпровода на обслужващите медии, със слугинажа на БФС и с нагласата, че никой не може да им излезе насреща, тъй като са богопомазани и безнаказани.

 
Репресията срещу „Литекс“ е логично продължение на дългата, мръсна война срещу ЦСКА. А общото е административната бухалка, стоварвана върху конкурента винаги, когато отборът на всички власти е жалък и безсилен. През лятото на 2008 г. отнеха лиценза за Европа на ЦСКА след като 31-кратните шампиони спечелиха титлата с 16 точки аванс пред „Левски“. Сега сюжетът е малко по-различен, но сценарият е същият – „оранжевите“ бяха посечени след като за 100 минути с човек по-малко се подиграха на ФК „Спонсор“ с 4:0…

 
Очевидно при нормални условия тези, които оскверниха името на Апостола, не могат да победят честно на терена. И тогава на помощ идва вечната Директива за „отбора на народа“, ненавиждан от мнозинството българи заради отвратителните аванти по линия на властта и мафията. Веднага пояснявам – това не е отношение към нормалните „сини“ играчи или привърженици, а към уродливия, казионен, вековен тумор на българския спорт.

 
Като се замислим, кой ли не е плащал за гадните спекулации на фирмата, приватизирала логото на Васил Иванов Кунчев? Още първият официален шампионат на България през 1924 г. не завършва, защото левскарите не желаят да пътуват за реванша срещу „Владислав“ във Варна след 0:0 в столицата. През 1970 г. „Берое“ бе изваден от „А“ група заради кефа на „Левски-Спартак“ при МВР и ДС! Старозагорци бяха ликвидирани за втори път от „сините“, този път в началото на новия век! Същото се случи и с „Миньор“ (Пк) и „Марек“! И така стигнахме до „Лицензгейт“, изваждането на ЦСКА и „Локомотив“ (Сф) и последното изстъпление срещу „Литекс“.

 
И нека палачите не се крият зад нормативни паравани, тъй като у нас „правилата“ се тълкуват така както дяволът чете Евангелието. Тоест – винаги в полза на си(л)ните на деня! И затова клубът от Подуяне е недосегаем, каквото и да се случва. Колко станаха „последните предупреждения“ за изстъпленията на сините лумпени? Колко пъти бяха бити полицаи – през 2005-та на националния стадион по време на „вечното дерби“, през 2007-ма на финала за купата в Стара Загора, онзи ден в Ловеч… Без да броим скъсаните пагони в Бургас и на други места, камъните по длъжностни лица и журналисти. Човек убиха на сто метра от централата на МВР в София преди 15 години – и пак нищо!?

 
Ами номерата по терена на футболни „рецидивисти“ като Илиян Стоянов, Топузаков, Г. Иванов, В. Минев, „костотрошача“ Тасевски и т.н.? Спомня ли си някой за казус, решен от комисиите или Изпълкома на БФС във вреда на любимците на всяка власт? От напускането на терена срещу „Славия“ през 1996 г., през бойкота за купата на Лигата срещу ЦСКА по същото време до тройната картотека на Гонзо през 2006-та?! Даже не си струва да добавям десетките трансферни и организационни спорове с предизвестен печеливш.

 
От четвърт век насам всичко е ясно за мислещите хора. Напоследък обаче положението стана нетърпимо, откакто премиерът лично се зае с опеката над богопомазаните от „Герена“. За начало си затвори очите за данъчните далавери със заплати на чистачки. После им изпрати руската банка! След това направи всичко възможно да ги закачи за хранилката на „Газпром“! Осигури им … вересия за сектор „А“ в изпълнение най-напред на „Главболгарстрой“, а после и на „Автомагистралите“ от Шумен! Междувременно „назначи“ Стойчо Стоев за треньор и благослови спонсорските милиони, изсипали се за отрицателно време върху 7-мия в „А“ група…

 
Политическата намеса във футбола стана крещяща и при бягството на „Витоша“ (Бистрица) от мача на „Армията“, след което обаче никой не отвори дума за изваждане на премиерската трупа от „В“ група. А същите „тигри“ от Авио-отряд 28 загубиха като домакини от … Ихтиман с 0:1, преди да напердашат вратаря на гостите и да получат служебна победа с 3:0…

 
Наистина много стана! Не се търпи! Така както абсолютно всичко в нещастната ни родина е подчинено на кефа, слабостите и прищевките на новия Тодор Живков, по същия начин и футболът бе ликвидиран заради мераците на Началника и мафията около него. Те искат да си имат отбор, абониран за титлата у нас и оттам за участие в Шампионската лига. И с тази цел разчистват всички препятствия по пътя на „евроидиотите“ към … Сибир. ЦСКА замина по реда си, сега и „Литекс“, да се готви … „Лудогорец“! Няма да мирясат докато не останат в нежната компания на „Монтана“ и … Чичо Венци за цвят. Ще посекат и „Берое“ за трети път, ако се наложи, като затворят кранчето от „Марица изток 2“ към Аязмото! Да внимава и „Пирин“ след като Шенсой, и той им разказа играта.

 
Неписаният „Член първи“ подчини цялата държава на новия култ към личността и неговите придворни, та какво остава за някакъв си спорт! След „Мишо Бирата“ и „WC-Банкя“ и футболът бе „опраскан“ по същия безцеремонен начин. Подобна намеса не са си позволявали даже знакови диктатори от историята. Авантите за фаворизираните „Мюнхен 1860“ при Хитлер, „Реал“ (Мадрид) – при Франко, „Панатинайкос“ – при хунтата в Гърция, са били дребни подаръци в сравнение със сегашната нашенска пародия.

 Казах го в събота вечер – с игрички от детски филми няма да стане. Необходима е легитимна, европейска, гражданска съпротива срещу диктатурата. Защото сега е футболът, а утре ще посегнат на всеки от нас и ще се оправдаят с ... войната в Сирия…

 Георги Атанасов-Livesport
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама