НОВИНИ


Захариева обхожда парламентарните групи

9 4665 17.12.2015
Захариева обхожда  парламентарните групи
Екатерина Захариева

Предложената от премиера за правосъден министър Екатерина Захариева започна консултации с парламентарно представените партии, за да представи концепцията си за управление на ведомството.


Три поредни срещи и консултации са насрочени за днес. Първи с кандидата за нов правосъден министър ще се срещнат от парламентарната група на Патриотичния фронт. Още вчера стана ясно за разнобоя в групата, като депутатите на Валери Симеонов няма да подкрепят Захариева за този пост.   Симеонов потвърди отново тази позиция по БНР:

 

Търси се един баланс между, условно казано, квотите на различни политически групи. В случая се взима представител на кръга около Плевнелиев. Смятаме, че не трябва в решаването на тежките проблеми на съдебната система и министерство, не трябва да се търси такъв баланс. Смятаме, че тук е много по-важна фигурата на кандидата.

 

Разнопосочни позиции демонстрираха и в редиците на Реформаторския блок. Съпредседателят на блока Радан Кънев заедно с други депутати на ДСБ и част от гражданската квота също заявиха, че няма да подкрепят Захариева. По-смекчен тон демонстрира другият съпредседател Найден Зеленогорски:

 

Аз искам да чуя какво смята да направи госпожа Захариева. Още повече, че ние от РБ ясно казахме, че искаме в много кратки времеви срокове да се случат много важни неща.

 

Консултациите на Екатерина Захариева с реформаторите ще започнат в 14 часа, а преди това кандидатът за поста правосъден министър ще се срещне и с другата формация в управлението - АБВ. Най-вероятно АБВ ще подкрепи Захариева. Очаква се тя да получи подкрепата на групата на БДЦ.

 

Опозицията категорично няма да даде вота си за Екатерина Захариева. БСП, ДПС и "Атака" не са заявили желание да проведат и консултации с нея.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама