ПОЛИТИКА


Радан Кънев иска оставката на финансовия министър

8 5086 17.12.2015
Радан Кънев иска оставката на финансовия министър
Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради разкритието, че т.нар. данък "уикенд" се прокарва тихомълком и все пак фирмите трябва да връщат данък, ако използват фирмени вещи за лични цели.


 

Предложението беше отхвърлено в пленарната зала от депутатите, но според публикувания за обществено обсъждане правилник за прилагането на закона за ДДС данъкът не е отменен, съобщи в. „Сега”.

 

Радан Кънев пък сподели във Facebook статията с надпис: „Нови коледни изненади от "Влади". „Оставката на г-н Горанов е минималното мислимо условие за провеждане на десни политики, разумно и отчетно харчене на общите пари и стратегическа стопанска политика”, написа Кънев.

 

От правилника и прегледа на окончателно одобрения вариант на закона става ясно, че данъкът изобщо не е отменен, а от него е отпаднала само най-скандалната част - подаването на декларации пред НАП за точно определени активи. Парламентът е отменил най-шумно обсъжданите текстове, но е уредил други детайли за събирането на данъка, посочва вестникът.  Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите” заяви, че темата за оставка на Горанов не е била обсъждана в редиците на Реформаторския блок.Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ пък каза, че Радан Кънев си прави политически пиар на гърба на Горанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама