НОВИНИ


Десетки селища са без ток, пътищата са заснежени и трудни за пътуване

4 5217 21.02.2009
Десетки селища са без ток, пътищата са заснежени и трудни за пътуване

174 селища са без електричество. Много пътища са трудно проходими. Цялата налична техника е изкарана, съобщават от Министерството на извънредните ситуации (МИС).


Екипи работят по отстраняването на трудностите денонощно.
Вчера и през изминалата нощ екипите на „Гражданска защита" са близо 400 закъсали моторни превозни средства, сред които 17 автобуса.
Към „Гражданска защита" са подадени 83 сигнала за паднали дървета и съборени от вятъра билбордове. Най-много сигнали за инциденти се подават в Силистра, Бургас, Хасково, Монтана. Големи са затрудненията по пътищата в Благоевградско, в района на Предела, Банско, Гоцеделчевско, също и в Габровско и Троянско.
С високопроходима техника през изминалото денонощие е оказана помощ на 16 болни и родилки, които са закарани до болнични заведения.
Извънредното положение в Кнежа, Ловеч, Вършец продължава. В много селища на Северна България положението остава твърде сложно.  
Днес, ако метеорологичните условия позволяват, ще продължат издирвателните действия за откриване на възрастната жена и на петгодишното дете, които вчера бяха отнесени от водите на реката между селата Козница и Дюлино в община Бяла. Специалисти са песимисти за издирването поради трудните условия. Спасителната акция ще бъде осъществена от водолазен екип на МИС от Варна.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама