ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 23 февруари

0 3924 22.02.2009
Предстоящо на 23 февруари

Премиерът дава старт на проекта за модернизация на летище Пловдив; ПП ГЕРБ бистри отчитането на януарските сметки за парно и политически теми; набелязват антикризисни мерки в здравеопазването.


Министър-председателят Сергей Станишев ще даде старт на проекта за модернизация на летище Пловдив. По-късно през деня премиерът ще посети фабриката за велосипеди „Макском” ЕООД в община Марица, която е една от шестте най-големи в Европа и най-голямата в България.

Министър Михаил Миков ще инспектира строежа на новата сграда на Главна дирекция “Криминална полиция” до строежа на обект 314 в района на Академията на МВР в 11.30 часа

От 13.00 часа ще се проведе пресконференция в централата на ПП ГЕРБ във връзка с отчитането на януарските сметки за парно и политически теми.

От 11 часа ще се проведе заседание на Националния съвет по туризъм. Основна точка на дневния ред е: "Българската туристическа индустрия в условията на световната финансова криза - проблеми, тенденции, мерки за овладяване на ситуацията, изработване на антикризисен план."

В 13 часа след заседание на НИС на СДС ще бъде дадена пресконференция на тема: „Антикризисни мерки в сектор Здравеопазване". Срещата с медиите ще се проведе в централата на партията на ул. „Г.С.Раковски" № 134.

От 11.00 часа в София прес ще даде пресконференция Движение НАПРЕД, в която ще бъдат представени мотивите им за вота на недоверие.

От 11.30 часа в Голям колегиум на МЗХ вицепремиерът по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева, министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, заместник-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев и ръководството на ДФ „Земеделие”, ще обявят официалния старт на Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2009 – 2014 г.

Първият носител на наскоро учредения приз „Следа в ефира" ще стане известен в 11.00 ч. в зала "Мати Д" на НДК. Призът „Следа в ефира" представлява авторска пластика от камък и дърво на известния художник Николай Маринов.

На 23-24 февруари от 10.00 ч. в Конферентната зала на Съдебната палата в София ще се проведе международен обучителен семинар „ОЛАФ-пазителят на европейските фондове. Усвояване на опита на комуникационната мрежа ОЛАФ /ОАFCN/. Аудиовизуалната комуникация -мощно средство за превенция на корупцията и измамите с европейските фондове”.

От 11.00 до 13.30 ч, в зала 11 на НДК ще се проведе първият от седемте тематични дебата между представителите на бизнеса и политическите сили, в контекста на предстоящите избори за национален и Европейски парламент. Участие ще вземат Петър Кънев; Владислав Горанов; Йордан Цонев; Димитър Бъчваров; Свилен Габровски; Милен Велчев; Мартин Димитров; Божидар Данев; Васил Велев; Емил Хърсев; Огнян Донев.

От 18 часа в Съюза на българските архитекти ще бъде връчена голямата награда в Конкурс “Архитект на годината-2008”, организиран от вестника на българските архитекти “Арх и Арт форум”.

От 9.30 часа Софийски градски ще гледа делото срещу Валентин Димитров и още петима за злоупотреби в „Топлофикация” София.

Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета „110 години от рождението на Дечко Узунов” от серията „Бележити български творци”.

В 11 часа в БТА ще даде пресконференция Зденка Тодорова - председател на Хелзинкския комитет на българите в Сърбия на тема: Положението на българите в областта Гора /Косово/ една година след обявяването на косовската независимост.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети напълно обновената сграда на Националния институт за обучение на директори.

От 10 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе публично обсъждане с местната общност на Отчета на бюджет 2008 г. и Проекта за бюджет 2009 г.

В 11.30 часа кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще даде пресконференция в общината.

От 9 часа в зала „Пресклуб”, Международен панаир Пловдив ще се проведе пресконференция в рамките на АГРА 2009 по повод Националните дегустации на вина, ракии и винено бренди.

В периода 23 и 24 февруари делегация на ПП ГЕРБ, водена от председателя на партията Цветан Цветанов и евродепутатът Румяна Желева ще е на работно посещение в Атина, по покана на Нова Демокрация – Гърция.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама