НОВИНИ


ДПС се събра в сараите на Доган, и Пеевски там

18 5013 24.12.2015
ДПС се събра в сараите на Доган, и Пеевски там

Депутатите от ДПС започнаха да се събират в сараите на Доган. Има много полиция, така че най-вероятно там ще се проведе заседанието на Движението за права и свободи, информира НТВ.


На извънредно заседание днес централният съвет на ДПС решава съдбата на председателя на партията Лютви Местан. Трусовете в партията започнаха след знакова реч на Ахмед Доган.

 

До последно мястото на събитието бе крито. Беше съобщено само, че то ще се проведе, както и началния му час. Множеството полиция и охрана пред боянските сараи на Ахмед Доган подсказват, че заседанието ще се проведе именно в столицата.

 

Малко преди 12 часа на обяд в сараите влязоха и отговорни лица на ДПС, сред които секретарят на партията Мустафа Карадайъ, депутатът Делян Пеевски, евродепутатът Филиз Хюсменова, която упорито е стягана за следващия лидер на Движението за права и свободи.

 

Според предварителната информация действително оставката на Лютви Местан ще бъде обсъждана. Очаква се също да бъдат засегнати и въпросите, които Ахмед Доган засегна в речта си в новогодишната нощ.

 

В същото време до Лютви Местан в Кърджали застанаха няколко на брой народни представители, както и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер. 

 

От своя страна Централният съвет на ДПС има право да отстрани настоящия председател, но не и да избере нов на негово място. Това може да стане само на партийна конференция. Сега може да се очаква да бъде излъчен само временен лидер на партията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама