ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 24 февруари

0 3937 23.02.2009
Предстоящо на 24 февруари

Открива се Петият национален иновационен форум; конференция на тема "Енергийна сигурност в Югоизточна Европа"; обсъждат корупционните схеми в здравеопазването; обясняват защо в България е възможно източването на ДДС.


 

Президентът Георги Първанов ще открие Петия национален иновационен форум „Иновационна инфраструктура и политика за икономически растеж” и ще награди победителите в националния конкурс за иновативно българско предприятие на годината. Събитието ще се проведе от 9 часа в хотел „Шератон”, зала „Сердика”.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие конференция на тема "Енергийна сигурност в Югоизточна Европа".

Парламентарните комисии по европейските въпроси и по икономическата политика ще се срещнат с Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на Европейския парламент. В 10.00 часа евродепутатите ще се срещнат с народните представители от комисиите по европейските въпроси и по икономическа политика на Народното събрание.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще присъства на церемония по официално подписване на меморандуми за сътрудничество с общини и бенефициенти по проект „Красива България” и Социалноинвестиционния фонд за 2009 година. Церемонията ще се състои от 11:00 часа, в зала „Витоша” на „Кемпински Хотел Зографски”.

От 15:30 ч. Консултативният съвет по конституционни въпроси при омбудсмана ще проведе второто си заседание. Заседанието е по повод Предложението от Висшия адвокатски съвет за сезиране на Конституционния съд на Република България за установяване на противоконституционност на някои разпоредби на действащия Граждански процесуален кодекс.

Омбудсмана на България Гиньо Ганев ще изнесе лекция във Висшето училище по застраховане и финанси от 10.00 часа в Аулата на университета.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11 ч. „Защитено жилище за младежи с умствена изостаналост”
. Адресът на защитеното жилище е ул. „Царибродска” № 33.

В УНСС ще се проведе обществено обсъждане на новия устройствен план на „Студентски град” от 18.00 часа.

В 11.00 часа в кабинета на директора на Националния исторически музей представители на Националната следствена служба ще предадат около 2 000 културно-исторически ценности, върнати от съдебните власти на Република Италия на Република България.

В Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе редовно заседание на ИБ на ВС на БСП, на което ще бъдат обсъдени актуални политически проблеми. След заседанието ще се проведе пресконференция в 14.00 часа.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе редовният седмичен брифинг за медиите по актуални политически теми. В брифинга ще участват заместник-председателят на партията Милен Велчев, председателят на Парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов и говорителят и член на Политическия съвет Станимир Илчев.

В 16.00 часа в Министерството на външните работи ще бъде представена експозицията „Сборяново - природа и паметници, богове и хора”, която е част от програмата „Пътуващи изложби” на Държавния културен институт към Министъра на външните работи.

В 14.00 часа в Руския културно-информационен център ще бъде открита фотоизложба в памет на починалия Светейши патриарх Московски и на цяла Русия Алексий Втори.

В 11.00 часа в Голямата зала на Националния археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция на Ръководството на институцията. Ще бъде обявена наградата на НАИМ – БАН “Археология и медии 2008 г.”.

От 14.00 ч. вицепремиерът Меглена Плугчиева ще участва в работна среща на представители на изпълнителната и съдебната власт с представители на ОЛАФ. Срещата ще се проведе при главния прокурор Борис Велчев. В нея ще участват министърът на правосъдието Миглена Тачева, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, председателят на ДАНС Петко Сертов, директорът на НСлС Бойко Найденов, съветникът на генералния директор на ОЛАФ по антикорупционните въпроси Волфганг Хетцер, ръководителят на звено „Селско стопанство” на ОЛАФ Елизабет Шпербер и др. Основни теми на срещата ще бъдат взаимодействието на българските институции с ОЛАФ и междинния доклад на ЕК за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка от февруари 2009 г.

По инициатива на Пламен Юруков, председател на Управителния съвет на Института за модерен консерватизъм, ще се проведе кръгла маса на тема „Почтено и добро управление – важният проект за България. Модерният консерватизъм като възможната алтернатива за България”. Събитието ще се състои от 10.30 ч., в зала „Десислава” на Гранд хотел „България”.

От 10.30 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност“ на тема: „Старт на първата българска национална информационна линия за наркотиците”.

В 13 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Политическа партия Българска нова демокрация на тема: „Актуалната обществено – политическа обстановка в страната».

В 10 часа в БТА Антикорупционна коалиция ще даде пресконференция на тема: Корупция! SOS към всички българи! Спасението - в промяна на политическата система!

В 11 часа в БТА Столичната лекарска колегия на БЛС ще даде пресконференция на тема: Корупционни схеми в здравеопазването.

Пресконференция на тема : ”Защо в България е възможно източването на ДДС?” ще дадат народните представители Мартин Димитров, председател на СДС и Мария Капон, председател на Единна народна партия. Пресконференцията ще бъде в пресклуба на БТА в 13 00 ч.

От 10 часа в зала „Централ” на хотел „Централ хотел Форум” ще се проведе Международна конференция за стартиране на Проект „Концепция на учебен център във водния сектор в България”.

В 10.00 часа в парк-хотел "Санкт Петербург" кръгла маса на тема "Засилване ролята на гражданското общество при управлението на извънредни ситуации на местно ниво", организирана от Центъра за югоизточоевропейски изследвания.

В 16.00 часа в залата на Възрожденско училище кметът на Община Кюстендил Петър Паунов организира среща – разговор за ограничаването на вредните въздействия върху децата.

От 16.00 часа в община Ямбол ще се състои първото заседание на Консултативния съвет по образование.

В 11.00 часа ще се проведе пресконференция на кмета на община Варна Кирил Йорданов.

Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров, народни представители от ПГ на АТАКА и евродепутати ще се срещнат с граждани в Ловеч. Срещата ще се проведе от 18:30 часа в залата на читалище "Наука" в Ловеч. Преди това през деня народните представители от АТАКА ще посетят село Славяни и село Лисец, Ловешко.
От 16:30 часа Волен Сидеров ще се срещне с Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавраил в сградата на митрополията.

В гр. Струмица, Република Македония, ще се проведе второто заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ между България и Македония.

Frognews.bg

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама