НОВИНИ


Константинов: Да се обявява депутат за независим е фалшива история

23 6285 26.12.2015
Константинов: Да се обявява депутат за независим е фалшива история
проф. Михаил Константинов

Отцепването на депутати от ДПС няма да има никакво колосално значение за водената от движението политика, заяви проф. Михаил Константинов, цитиран от Фокус.


Това е така, защото ПГ на ДПС е достатъчно голяма. Състоеше се от 36 души, а сега ще бъде от 32 народни представители, това не е фатално за самата група.

 

Има си независими депутати, хората гласуват за тях и те влизат в Народното събрание. Такива след 1991 година няма. Това да се обявява депутат за независим е фалшива история и подвеждане на избирателите. Никой не е гласувал за тези хора, нито за други в качеството им на независими. Гласувано е за съответната партия. Това важи, за всички, които се пишат за независими, каза проф. Константинов. По думите му, който е имало да се цепи от ДПС вече го е направил. Според него отцепването на народни представители след изключването на Лютви Местан от партията се е очаквало.

 

Очевидно с поведението си тези хора подкрепяха г-н Лютви Местан, така че логично да напуснат парламентарната група на ДПС. Това е измама на избирателите. Когато си влязъл от листата на една партия и искаш да я напуснеш, напускаш и парламента. Това за мен е достойното поведение. За съжаление това нещо през цялата история на Прехода не го виждаме, разбира се с едно-две изключения, каза още Михаил Константинов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама