НОВИНИ


Само във Фрог: Доган на лов за „мъжка секретарка“

17 10327 27.12.2015
Само във Фрог: Доган на лов за „мъжка секретарка“
Ахмед Доган

Мустафа Карадайъ , който преди дни стана съпредседател на ДПС , се счита за новата мъжка секретарка на почетния председател на партията Ахмед Доган. Това коментираха пред Фрог нюз техни съпартийци. Дали обаче той ще защити тази „титла“ или някой друг ще я грабне, тепърва ще се разбере.


Определението „мъжка секретарка“ беше въведено от Доган . Той  нарече по този начин един от най-верните си хора веднага след като се самоуби в Сараите-Ахмед  Емин . Изборът Карадайъ да замести Лютви  Местан  с още двама партийни функционери , не учуди никого. Още като студент момчето от с. Борино , смолянско , се включва в студентската организация , а малко по-късно оглавява младежкото движение. За скок в кариерата му се счита момента , в който през 2001 година става член на т. нар. Фонд „Избори“. За председател на фонда е избран  Ахмед  Емин.

 

Организацията има и още един член- Хасан  Адемов, спомнят си депесари . Твърди се, че през фонда минавали всички финансови потоци от обръчите от фирми на ДПС . Доган  го създал, за да легализира  всички средства, които влизали в партията му. Ахмед  Емин  бил в час с всичко това. Твърди се, че именно той бил посредникът между парите на мафията у нас и ДПС . Това костваше живота му, категорични са източниците ни. По думите им по същата причина Хасан  Адемов  бил „награден“ с два министерски поста, а Карадайъ  с депутатски мандат.

 

Карадайъ  станал още по-близък  на Доган  след  опита му за покушение от Октай  Енимехмедов . На трибуната той първи се хвърлил върху младежа с газовия пистолет, като го съборил на земята.  Заради публикация как си е купил апартамент в София възползвайки се от служебното си положение,  Мустафа  Карадайъ  бъде даден на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.  "През 2003 г като зам .-директор на Агенцията за следприватизационен  контрол Карадайъ  си е купил апартамент на много по-ниска от реалната му стойност. Данъчната оценка на жилището е била 54 881 лв , а продажната му стойност е 24 654 лв ", обяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Той разказа, че областният управител на София-област по това време Росен Владимиров, който беше съпартиец  на Карадайъ, дори е предложил за държавното жилище да се платят 25% с реални пари, а останалите 75% - в компенсаторни  записи. По това време тяхната стойност е била между 0,18 и 0,30 лв , което означава, че Карадайъ  си е купил апартамента за около 11 000 лв , изчисли Андреев. Твърди се, че тази услуга също е била за благодарност от времето, когато е бил член на Фонд „Избори“ на ДПС .

 

Историята на другият съпредседател  на ДПС -Рушен Риза е достойна за филм. Младежът Риза  започва кариерата си в ДПС  като шофьор на Касим  Дал, спомнят си членове на партията. Като зам .-председател на ДПС  и член на Централното оперативно бюро , Дал е имал право на шофьор и секретарка. Именно тогава Риза сяда зад волана. Близък е на Касим  и Дал и Ахмед  Доган , защото и той като тях е от с. Дръндар . Според запознати  малко по-късно партията го изпраща  да учи в Турция, като парите за обучението  му  били отпуснати от правителството в Анкара. След това се утвърждава  в младежките структури на ДПС . При  напускането на Касим  Дал, Доган  слага Рушен Риза  на неговото място като организационен секретар. Малко по-късно прави и управленска кариера като главен секретар в министерство на земеделието в правителството  на НДСВ  и ДПС .

 

Животът поднася огромен шанс на Четин  Казак и неговия брат-близнак-Метин . Когато френското правителство отпуска стипендия за обучение на един  младеж от малцинството в страната на Балзак , братята Казак учат медицина. Шансът ги „огрява“, защото малко мюсюлмани в тези времена  завършват френска гимназия . За да не делят близнаците, отпускат две стипендии.  Кариерата и на двамата   след това тръгва като по вода.  Метин  Казак сега е посланик в Катар, като преди това е бил евродепутат . Твърди се, че зад гърба му стоят много западни дипломати. Според депесари , от тримата съпредседатели , Четин  Казак се отличавал с образованост и възпитание. Близки до Ахмед  Доган  са категорични, че нито един от тримата „големи“ в ДПС  няма да поеме партията, защото ще бъдат употребени. Доган  няма да наруши правилото си на възлови места да слага хора на мафията, категорични са източниците ни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама