НОВИНИ


Дело срещу Люси Стойков тръгва към съда?

23 6710 24.02.2009
Дело срещу Люси Стойков тръгва към съда?

Прокуратурата нищи ново разследване срещу Марио Николов, той подал десет фалшиви оферти за европроекти. Пет европейски държави вече са сигнализирали за измами.


До дни Людмил Стойков щял да бъде обвинен в пране на пари. Разследването срещу него е приключило и се очаква в близките дни да му бъдат предявени материалите. Това обяви главният прокурор Борис Велчев. В понеделник пък Елизабет Шпербер, която е шеф на отдел "Селско стопанство" в ОЛАФ и гостува в България, заяви, че преди седмица е била информирана, че бизнесменът Людмил Стойков не е подсъдим по делото за източване на пари по САПАРД заедно с Марио Николов. Според нея, евроекспертите нямало да говорят за групата "Николов-Стойков", а само за "Николов".

"Не съм запознат с намеренията на прокуратурата, но нямам от какво да се притеснявам. Вярвам, че поредната проверка ще докаже съвсем ясно, че не съм замесен в каквито и да било схеми. Името ми е чисто", заяви бизнесменът Людмил Стойков.

Ново разследване се води срещу бизнесмена Марио Николов, който е съдружник във фирми на Стойков. То е за подаване на фалшиви оферти, разкри Маргарита Попова, шеф на спецзвеното в прокуратурата, наблюдаващо измамите с Еврофондове. Николов е подал 10 фалшиви оферти за усвояване на европейски пари. Маргарита Попова посочи, че службите от Швейцария, Италия, Нидерландия, Германия и Франция са информирали България за съществуващите проблеми.
Миналата седмица съдът даде ход на дело срещу Марио Николов за злоупотреби със средства от САПАРД.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама