АРТ ДЖУНГЛА


Народният театър остава без директор

1 5619 02.01.2016
Народният театър остава без директор

Народният театър остава без директор след като на проведения на 16 декември миналата година конкурс никой не можа да набере необходимия минимум от точки. Участвалите в конкурса за заемане на длъжността директор на Народен театър „Иван Вазов” кандидати - Камен Сотиров Костов и Филип Иванов Трифонов, не са набрали необходимия минимум от точки и така конкурсът приключва без класиране, става ясно от съобщение на МК.


До обявяване на конкурс за ръководител на театъра се стигна след като предишният директор Александър Морфов подаде оставка на 4 септември миналата година. Министерството на културата обяви на 7 септември конкурс за длъжността директор на Народния театър „Иван Вазов.

 

Морфов заяви пред БГНЕС, че този път не е избухнал, защото вижда, че няма никакъв смисъл. „Предпочитам аз да се оттегля, може пък да назначат някой, който е близък до това чалга правителство, и той да може да издейства по-добри условия за съществуването на театъра”, подчерта режисьорът. „Не е тайна за никого, че аз не съм обичан от управляващите, както и че и аз не ги обичам и ги презирам. Моят жест да поема поста беше, за да мога по някакъв начин да продължа съществуването на театъра с надеждата за едно по-добро състояние, каквото ми беше обещано в мига, когато бях назначен”, каза Морфов.

 

„Много е тежко чувството за вина, което изпитвах всеки ден, защото когато дойдох в качеството си на директор, много от хората в театъра, с които се обичаме, имаха големи надежди, че нещо ще променя. А аз нищо не мога да променя. Чувството за вина – да ги срещаш всеки ден тези хора, да ги гледаш в очите и да знаеш, че нищо не можеш да направиш за тях. Да ги оставиш да съществуват в сегашното мизерно положение – това е ужасно”, подчерта българският режисьор.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама