НОВИНИ


ИДИЛ обезглави петима британци

6 5576 03.01.2016
ИДИЛ обезглави петима британци
Екзекуция Twitter

„Ислямска държава" разпространи новo видео, което показва екзекутирането на петима британски шпиони. Във видеоматериалa също се отправят заплахи към британския премиер Дейвид Камерън заради кампанията на Обединеното кралство в Сирия, пише британското издание „Индипендънт”.


В 10-минутно видео британците са застанали на колене на земята преди петима екстремисти да ги екзекутират. Екстремист с британски акцент заявява, че те са били „изоставени” от правителството на Великобритания. На видеото маскираният терорист може да бъде чут да заявява: „Това е послание до Дейвид Камерън”, който е описван като „малоумник” и „роб на Белия дом”.

Обръщайки се към „народа на Великобритания”, екстремистът предупреждава, че ДАЕШ „един ден ще нахлуе на вашата територия, която ние ще управляваме с шариат”.

Терористът сравнява Камерън с „арогантните и глупавите си” предшественици Гордън Браун и Тони Блеър и заключва: „Вие ще изгубите тази война, както загубихте в Ирак и Афганистан. Но този път, когато загубите, вашите деца ще наследят вашата загуба и ще ви запомнят като глупаци, които са вярвали, че могат да се борят с ДАЕШ”.

Видеото завършва с трейлър, показващ запланувана за в бъдеще екзекуция и кратък клип с дете, което заявява с британски акцент: „Ние ще избием неверниците тук”.

Анализатори от Близкия изток отбелязват рязък скок на разпространяваните пропагандни видеа от ДАЕШ след изгубването на иракския град Рамади.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама