НОВИНИ


Фанкъдкова: Цяла нощ снегопочистващите фирми работиха

0 4031 04.01.2016
Фанкъдкова: Цяла нощ снегопочистващите фирми работиха
Йорданка Фандъкова

Цяла нощ снегопочистващите фирми работиха в столицата, трафикът към момента се извършва нормално за деня, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти в Център градска мобилност в столицата, предаде Фокус.


"Днешният ден започна нормално за градския транспорт на София. Цяла нощ фирмите за почистване обработваха срещу заледяване основните трасета, по които се движи градския транспорт и колите излязоха навреме, на места с леки закъснения", обясни Фандъкова. По думите й продължава почистването на спирките на автобусите и подходите към подлезите. "Възложила съм да започне почистване на тротоари, там където са прилежащи към общински терени-паркове и градини", каза още кметът. Фандъкова призова и собствениците на магазини, офиси и жилища да почистят пред домовете си. "Заради ниските температури е възможно да има заледявания. Това са основната ни задача в момента. Не вали сняг, в момента, но е важно да избегнем заледяванията, където е възможно", подчерта Фандъкова.

Кметът на Столична община заяви, че задължително трябва шофьорите да имат предвид, че движението става при зимни условия и призова и шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни, защото на места е възможно да има заледявания.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама