НОВИНИ


Павлов: Тревожно е 10 месеца преди изборите да не са ясни кандидат-президентите

19 5234 04.01.2016
Павлов: Тревожно е 10 месеца преди изборите да не са ясни кандидат-президентите
Юлий Павлов

Имаме един премиер, който води много балансирана външна политика и това е добре за България, но в парламента цари пълен хаос, каза по БНТ политологът Юлий Павлов.


Политическата шизофрения обхвана няколко партии, не само Реформаторския блок. Реално има правителство на малцинството - твърдо го подкрепят 105 депутати, останалите са ситуационни, смята той.

Няма нищо общо между двете крила на Реформаторския блок – ДСБ от една страна и СДС и ДБГ, от друга. Просто седенето заедно е противоестествено. Политическият морал изисква реформаторите да се разделят, препоръча политологът. Политическият морал просто крещи да има предсрочни избори и да се определи кои са опозиция и кои са управляващи. Има поне три партии, които няма да влязат в следващия парламент. В тази кризисна ситуация по света е много по-добре да има едно стабилно управление.

ГЕРБ, която е безспорно дясната партия у нас, ще излъчи следващия президент, който вероятно ще бъде избран на втори тур. По-тревожен е фактът, че 10 месеца преди президентските избори не са ясни основните кандидати. Не е ясно и дали партията продължава да подкрепя Плевнелиев. В най-добрия за него случай Борисов го поставя наравно с четирима други кандидати, каза още Павлов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама