СВЯТ


Отцепиха офиса на Меркел заради подозрителен пакет

2 4588 06.01.2016
Отцепиха офиса на Меркел заради подозрителен пакет

Офисът на германския канцлер Ангела Меркел е бил отцепен заради подозрителен пакет, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на полицията.


 Очевидци са забелязали в отцепената зона четири жълти пластмасови пощенски кутии. Към момента не е ясно дали самата Меркел е в канцлерството. За днес в сградата е предвидено първото за тази година заседание на германското правителство.

 

По-рано германският канцлер поиска строги мерки в отговор на масовите престъпления от сексуален характер, извършени в Кьолн в новогодишната нощ. В Германия се разраства скандалът около многобройните нападения на 31-ви декември срещу жени в Кьолн. Засега се предполага, че те са дело на мигранти. Във вторник местната полиция обяви, че към нея са се обърнали 90 жени с оплаквания за сексуални посегателства, извършени най-вече на площада пред главната железопътната гара в града и на близки улици в района.

 

Говорител на Ангела Меркел заяви, че канцлерът е в тесен контакт с министъра на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер по повод събитията в Кьолн. Германският министър на правосъдието Хайко Маас отбеляза, че случилото се представлява очевидно нов характер на организираната престъпност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама