НОВИНИ


Чуков: Радио на ИДИЛ в Афганистан излъчва от американска база

11 4713 06.01.2016
Чуков: Радио на ИДИЛ в Афганистан излъчва от американска база
Боян Чуков

Екзекутираният имам беше политически заложник, беше нямаше нужда от неговото задържане, заяви по БТВ външнополитическият анализатор Боян Чуков. Има една коалиция, начело със САЩ, срещу ИДИЛ, но в един момент Саудитска Арабия направи своя собствена коалиция. Тя е всъщност антииранска, защото Иран е основният конкурент в региона, обясни той.


САЩ и Западна Европа започнаха да стоплят отношенията с Иран за сметка на Саудитска Арабия. Има сближаване сега между Анкара и Рияд, смята той.

Според Мохд Абуаси обаче сближаването на Турция било по-скоро с Катар.

Конфликтът ще направи ИДИЛ по-силна. ИДИЛ е инструмент. Тя започна да навлиза на територията на Афганистан, талибаните там се разцепиха. Сега обаче има специално радио на ИДИЛ в Афганистан, за да призовава муджахидините да се присъединяват към нея. Впоследствие се оказало, че това радио излъчвало от една американска база. Колкото по-силен е отпорът срещу ИДИЛ, толкова по-силна става тя, заяви Чуков.

Интересите на транснационалните корпорации в Европа и Америка нямат нищо общо с интересите на народите, а управляващите са свързани с тези корпорации, посочи още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама