НОВИНИ


Бр. Аспарухов четка ДПС, пазели етническия мир

17 4346 07.01.2016
Бр. Аспарухов четка ДПС, пазели етническия мир
Бриго Аспарухов

ДПС изигра решаваща роля за запазване на етническия мир през изминалите 25 години. То съществуваше, съществува и ще го бъде, каза по НТВ екс шефът на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов.


През прехода във всички партии е имало разделяне, роене, оплюване на политически лидери. Казват, че това е демокрацията, поясни той.

Дали Лютви Местан ще направи своя партия е само негово решение. Надявам се днес той да даде отговор, добави Аспарухов. В речта на Ахмед Доган той се впечатлил най-вече от категоричната му позиция, че всеки, който се опитва да работи срещу интересите на България, щял да бъде стигнат от съдбата на Местан.

По темата за нападенията в Кьолн Аспарухов допусна, че те са организирани, издевателствата над местните имали цел. Той не вярвал да са извършени от отчаяние. Опитите за създаване на Ислямска държава, завладяването на територия е опит да се възстанови т.нар халифат от 7 век, в който халифът е едновластен господар. Не е изключено новият почерк на ИДИЛ да е провокация към обществата в Европа по този начин, смята Аспарухов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама