НОВИНИ


Яне Янев щял да стане жертва на атентат

43 5816 27.02.2009
Яне Янев щял да стане жертва на атентат

Сигналът дошъл от т.нар. ъндърграунд. Поръчителите били хора с изключително нисък морал. Причините - сигналите, които Янев непрекъснато подава за различни корупционни практики.


 

Депутатът Яне Янев е бил заплашен с физическа саморазправа заради разкритията, които прави, потвърди самият депутат по БТВ. Атаката срещу него беше обявена като антикорупционна, а причина за това били сигналите, които Янев непрекъснато подава за различни корупционни практики. Сигналът дошъл от т.нар. ъндърграунд. Службите за сигурност засекли поръчка за взривяването на автомобила на лидера на РЗС, най–вероятно платена от заинтересовани лица, чиито имена присъстват в разкритията му за корупция. Информацията за това потвърди и съратникът на Янев, Димитър Абаджиев. Той обаче също не обясни, откъде двамата разполагат с информациите, които представят пред институциите и медиите. Това не бил първият случай, в който заплашвали Янев със смърт, добави той. Председателят на ПП "РЗС" обаче нямал желание до този момент да тревожи обществото и да спекулира с темата. В централата на партията също пристигали десетки анонимни писма със заплахи, а из кулоарите на НС колеги на депутата го предупреждавали да се пази. Янев обаче не искал да се прави на герой.

Страх от промяна статуквото предизвиква тези действия, а хората, които предприемат подобни действия, са с нисък морал, обясни Абаджиев. Атентатът срещу Янев Янев бил предотвратен, благодарение на изтичане на информацията за него. Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама