ФРОГ МЮЗИК


Офспринг направи сделка за 35 млн. долара

0 4888 07.01.2016
Офспринг направи сделка за 35 млн. долара

Американска компания за музикални права закупи част от каталога на пънк бандата „Дъ Офспринг” (The Offspring) за 35 милиона долара, съобщава „Индипендънт”.


Сделката с базираната в Ню Йорк „Раунд хил” включва тази част от дискографията на групата, записана за лейбъла „Колумбия”. Това включва 6 дългосвирещи албума от 1997 г. до 2012 г., 3 от които с платинен статут, както и един от най-комерсиално успешните им – „Americana”. Той съдържа някои от големите поп хитове на „Дъ Офспринг” – „Pretty Fly”, "The Kids Aren‘t Alright" и "Why Don‘t You Get a Job?"

 

Фронтменът Декстър Холанд коментира сделката, като заяви, че „правилната грижа за каталога е важна за бъдещето на групата”. „От „Раунд хил” разбират, че тъй като продължаваме да свирим и записваме, видимостта на нашето минало е важна за нашето бъдеще”, допълни Холанд, цитиран от БГНЕС. Албумите на групата са продадени в над 36 милиона екземпляра по света. Най-продаваните им тави „Ignition” и „Smash” остават притежание на един от предишните им лейбъли – „Епитаф”. Тази година „Дъ Офспринг” отново ще обиколят някои от големите европейски музикални фестивали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама