НОВИНИ


СЕМ отказа да се занимава със сваленото предаване на Волгин

10 4400 09.01.2016
СЕМ отказа да се занимава със сваленото предаване на Волгин
Шефът на СЕМ Георги Лозанов

Съветът за електронни медии няма отношение към казуса със свалянето на предаването "Деконструкция" с водещ Петър Волгин от ефир. Това реши ръководството на БНР. Това се посочва изрично от медийния регулатор в отговор на запитване на Българската социалистическа партия , която се възпротиви на свалянето на предаването от ефир.


 С писмо СЕМ уведомява ръководството на БСП, че "Съветът за електронни медии не е разглеждал, нито е препоръчвал, а още по-малко е настоявал пред Генералния директор на Българското национално радио предаването "Деконструкция" да бъде свалено от програмната схема на "Хоризонт". В отговора на запитването на социалистите, медийният регулатор уточнява още, че ръководството на БНР не е длъжно да съгласува своите управленски решения със СЕМ. В случая то е действало самостоятелно, като мотивите не са известни на регулатора. Казва се също така, че за сваленото предаване "Деконструкция” на Петър Волгин не е налагана административна санкция за нарушение на Закона за радиото и телевизията.

 

На заседание членовете на СЕМ са заявили очакванията си от ръководството на БНР да ги информират за мотивите и процедурата, довели до свалянето от ефир на предаването "Деконструкция". В тази връзка лидерът на социалистите Михаил Миков коментира в социалната мрежа, че от писмото излиза, че СЕМ не е констатирал нарушението, заради което БНР са свалили Волгин от ефир, като пита тогава защо. Според Миков едно е сигурно - "заплахата за плурализма в обществените ни медии не е водещият Петър Волгин".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама