ЪNDERGROUND


Само във Фрог: Пешо Софиянчето гепило колата на турските шпиони

5 9692 12.01.2016
Само във Фрог: Пешо Софиянчето гепило колата на турските шпиони

Видният столичен автокрадец Пешо Софиянчето гепило луксозния джип на турските шпиони, за които Фрог първи писа. Това разказаха пред екипа ни разследващи.


Според запознати, изтъкнатият автоджамбаз си плаща в повечето районни полицейски управления в столицата, за да не го закачат. Ако някое ченге по погрешка го задържи, винаги си отмъщават като пали колата на „сгафилия” служител. По тази причина органите на реда не искат да имат взимане-даване с него.

Източници от ДАНС неофициално съобщиха , че служителите на СДВР, които в началото започнали да разследват кражбата, не са ги информирали навреме за „ценната находка” с колата на турските агенти. В цялата история има и комичен момент. Когато от СДВР усетили, че има нещо „гнило”,  докладвали в ДАНС, че  по всяка вероятност се касае за кола на МИ 6, т. е на английското разузнаване. Агентите от родното ФБР усетели, че щом возилото е с турски номера, то става дума за МИТ, което е турското разузнаване и че столичните ченгета са направили техническа грешка.

Като вече ви разказахме в джип Ауди Q 7 бяха открити паспорти и служебни карти на агенти от МИТ, за които все още не знае дали са истински или фалшиви. Източници от службите за сигурност потвърдиха, че колата е собственост на изселник от Търговище, който използва специален турски паспорт, който му позволява да влиза в страната ни без проверка и да се ползва със статут на дипломат. Статията на Фрог нюз беше публикувана в десетки други електронни издания, но реакция на институциите не последва.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама