НОВИНИ


Кръгът се стеснява! ВКП нищи кой притиска свидетели от разследването на Ахчиева за ваксините

15 11790 13.01.2016
Кръгът се стеснява! ВКП нищи кой притиска свидетели от разследването на Ахчиева за ваксините
Валя Ахчиева

ВКП нищи кой притиска и плаши свидетелите от цензурираното от БНТ разследване на журналистката Валя Ахчиева за ваксините в предаването „Открито”. Това научи Фрог нюз от разследващи. Така виновните з грандиозния скандал с вакните от и за Турция, скоро ще попаднат в капана на прокуратурата.


Преди два дни управителят на фирмата „Бул Био” д-р Любомир Димитров е връчил предизвестие за уволнение на двама от общо петимата свидетели, разпитани в ДАНС по случая с износа на ваксини БЦЖ за Турция. Така от 1 февруари те няма да се водят на работа. Подобна саморазправа е шокирала всички ни, признаха служителите. От тук насетне ВКП ще прецени дали управителят на „Бул Био” е извършил репресия срещу хората, подали сигнал до прокуратурата за евентуални престъпления-създаване на фалшив документ, с който една от партидите с ваксини е тръгнала за Турция без нужното разрешение на Изпълнителната агенция по лекарствата. Магистратите ще нищят и дали други длъжностни лица в здравното министерство не оказват подобна репресия върху служителите, с цел да им затворят устата през разследващите органи или пък да лъжесвидетелстват.

Прокуратурата преценява и законосъобразността на направеното дарение в размер на половин милион лева от „Бул Био”, чиито принципал е МЗ, разкрито също в спряното предаване на Валя Ахчиева.

Предаването можете да видите ТУК.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама