НОВИНИ


Бившият кмет на Стрелча обвинен за сексуално насилие

10 5297 17.01.2016
Бившият кмет на Стрелча обвинен за сексуално насилие
Иван Евстатиев

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е бил задържан в събота вечерта по обвинение в сексуално насилие над 16-годишно момиче. Преди три мандата Евстатиев беше и кмет на Пазарджик. След като на тези избори не беше преизбран за кмет на Стрелча, в момента е декан на земеделския колеж в Пазарджик. Разследващите не дават яснота за обстоятелствата, при които се е случило насилието, информира БНР


Инцидентът е станал в хотелска стая в град Стрелча. Близки на момичето твърдят, че то е със сериозни наранявания. Пострадалата е била настанена в пловдивска болница, но вече е пусната за домашно лечение. От прокуратурата не отричат информацията, но отказват всякакъв коментар.

Според полицейски източници, Иван Евстатиев е заявил, че не става дума за сексуално насилие, а за доброволен акт. Момичето е ученичка в Стрелченската гимназия. Говорителят на полицията Мирослав Стоянов отказва коментар.

 Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си. Към момента не е ясно дали Иван Евстатиев е все още в ареста.

 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама