БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Московски: Има осигурени 700 млн. лв. за новия лъч на метрото

5 4845 19.01.2016
Московски: Има осигурени 700 млн. лв. за новия лъч на метрото
Ивайло Московски

Има осигурени 700 милиона лева за строителството на новият лъч на метрото по ОП „Транспорт”. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на пресконференция по повод представянето на третата линия на столичното метро.


Министър Московски каза, че не е тайна, че проектът за Столичното метро е от челните проекти на държава, с които се гордеем с основание. „За последните години, които и да идва интересувайки се от инфраструктура най-впечатлени остават от това, което сме създали от проекта за столичното метро”, заяви министърът, цитиран от "Фокус".

„Този програмен период на ОП „Транспорт” успя да намери баланс в разпределението, искаше ни се да намерим дори повече пари за метрото”, каза той като допълни, че вероятно в процес на развитие на оперативната програма ще могат да бъдат отпуснати още пари. „Имаме разписани и осигурени 700 милиона лева, с допълнителното съфинансиране, сумата ще бъде около 850 милиона лева. Договорът е разписан и може да се започне работа”, заяви министър Ивайло Московски. По думите му, това е най-трудният от трите етапа. „Убеден съм, че проектът ще стане навреме и в бюджетите”, подчерта Ивайло Московски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама