МИСТЕРИИ


Скандалният Димитър Узунов ще си поръча разпечатка на телефона

16 10095 21.01.2016
Скандалният Димитър Узунов ще си поръча разпечатка на телефона
Димитър Узунов

Димитър Узунов, когото бившият правосъден министър Христо Иванов посочи като човекът, изпратил скандалния есемес до премиера, отрече да има телефонния номер на Бойко Борисов. В периода, когато е изпратен есеемесът, аз не съм имал мобилна комуникация. Ще си поръчам разпечатка и тогава ще ми е интересна реакцията на г-н Иванов, каза още Узунов по БНТ.


Той призова Яне Янев да каже кой е изпратил есемеса, както и да престане с критиките си към ръководството на Софийския градски съд.

Соня Найденова е много работоспособна, честен и почтен колега, но мнозинството счете, че трябва да има някаква промяна. С оглед конституционните промени ние смятаме, че лицето на ВСС трябва да бъде сменено.

Трябва да направим всичко необходимо да преодолеем вътрешните си проблеми. Смятам, че мога или поне е положа усилия да преодолеем противоречията във ВСС. Защото в следващите месеци ние трябва да подпомогнем министъра на правосъдието да внесе съответните законодателни промени в акона за съдебната власт. Искаме да направим така, че министърът на правосъдието, всеки един и министър и министър-председателят да чуват добър ден за съдебната реформа. Търсим промяна. Ако в следващите седмици до края на февруари не успея да подобря комуникацията и да преодолеем противоречията във ВСС, аз ще преоценя позицията си и ще се оттегля, заяви Узунов.

Той уточни, че решението за смяната на Соня Найденова е взето вчера сутринта. Сега повече от всичко ме интересува ВСС и каквито и да е думи на политици, включително и на премиера, не ме интересуват, подчерта Димитър Узунов.

Той заяви, че в последните седмици се наблюдават медийни атаки към председателите на Софийския градски съд и Върховния касационен съд, и призова те да бъдат прекратени. Новият представляващ ВСС заяви категорично, че не е замесен в скандала "Яневагейт". Узунов, когото бившият правосъден министър Христо Иванов посочи като човекът, изпратил скандалния есемес до премиера, отрече да има телефонния номер на Бойко Борисов. В периода, когато е изпратен есеемесът, аз не съм имал мобилна комуникация. Ще си поръчам разпечатка и тогава ще ми е интересна реакцията на г-н Иванов, каза още Димитър Узунов. Той призова Яне Янев да каже кой е изпратил есемеса, както и да престане с критиките си към ръководството на Софийския градски съд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама