НОВИНИ


Дончева към Яне Янев: Драги ми Смехурко, преносителю на флашки...

13 5196 22.01.2016
Дончева към Яне Янев: Драги ми Смехурко, преносителю на флашки...
Татяна Дончева

След словесната атака от страна на лидера на РЗС Яне Янев към водача на „Движение 21“, Татяна Дончева, последва отговор от нейна страна, в който се казва:


"Г-н Янев, Драги ми Смехурко, приносителю на флашки, който щеше да уволни Бойко Борисов, Очевидно днешната позиция на РЗС е провокирана от медийните ми изяви, в които посочвам нещата с истинските им имена. Завършила съм право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и като дългогодишен адвокат, кариерата ми е общоизвестна. Считам се за достатъчно компетентна, за да коментирам съдебната система в България, за разлика от човек, завършил Аграрния университет в гр. Пловдив и управлявал консервен комбинат", пише Дончева. "Аз съм адвокат, който обича предизвикателствата и мои клиенти са били ръководителите на големи български корпорации, сред които не е КТБ и няма мутри", допълва Дончева. "Като депутат от Народното събрание, приело поправката „Ванко 1“, са ти добре известни имената на вносителите на тази поправка. Името ми никога не е било сред тях, както не съм била и лобист за законодателното решение по случая. А за това какви политици заслужава българският народ, нека го оставим сам да избира", завършва Дончева.

 

По-рано от РЗС разпространиха съобщение. В него се казва: Политическият съвет на РЗС има твърдо намерение от тук нататък да не позволява на адвокати на мафията да манипулират обществото и да се правят на морални ментори.  Татяна Дончева винаги е имала две лица. Тя години наред храбро критикуваше отляво собствената си партия БСП, а в същото време като юрист и депутат обслужваше групировките. Тъй като този модел взе да се изчерпва, дадоха й да си направи своя партийка, тържествено обявена за „движение”, се посочва в съобщението. Правната прислужница на Мултигруп, Ванко 1, КТБ и сие е срам за българската политическа система, категорични са хората на Яне Янев. Повече от 25 години Татяна Дончева непрестанно е в употреба на най-тъмната част от българския ъндърграунд. В началото на прехода бе уволнена по непригодност като прокурор, а претърпя крушение и като кандидат за велик депутат от БСП и оттогава е вечният зъбещ се лузър, допълват от РЗС. Журналистите я харесват и й дават трибуна, защото с нея е весело. Но българският народ мъдро отреди съдбата на „политика” Дончева – да гравитира около 1% на избори, колкото да взима субсидия. В поредния си шоуменски монолог от телевизионния екран Дончева по стар свой обичай гледа да трупа дивиденти на чужд гръб преди президентските избори, подчертават от Ред, законност и справедливост. Българският народ заслужава политици-държавници, които търсят решения на неговите проблеми, а не политици-адвокати а ла Дончева, търсещи решение на проблемите на доказани мафиоти в съда, завършва съобщението на РЗС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама