НОВИНИ


Каролев за Москов: Инат, майно льо, зор да сме непогрешими

6 4661 26.01.2016
Каролев за Москов: Инат, майно льо, зор да сме непогрешими
Владимир Каролев

Инатът на ръководството на Министерство на здравеопазването да не признава грешките си е на път да бутне репутацията на цялото министерство за години напред. Тези хора не разбират ли, че по цял свят има опасна вълна от настроения срещу ваксините и оплитайки се като пилета в калчища в лъжи, само я подхранват да се надигне и в България? Това написа в профила си във Фейсбук финансовият експерт Владимир Каролев.


 Ето какво още сподели той: В момента има 100 000 български майки в паника, които не знаят с какво са ваксинирани децата им. При следващата ваксинация от календара, ако 5 000 от тези майки не отидат, това ще е криза с национален мащаб. Отказът от ваксинации струва човешки и детски животи, в развития свят умират деца от болести, които се смятат за изкоренени там от 50 години. Ако министър Москов е бил в необявена криза, поради липса на ваксини, и е взел рисковано решение да внесе безопасни, но непреминали някоя (вероятно тъпа и безсмислена) бюрократична процедура, бранд ваксини (съставът е все един и същ, той си се произвежда в ЕС), да излезе, да признае всичко и да каже цялата истина! Да беше казал още тогава, че има криза и недостиг и ще се предприемат такива и такива действия. Всички щяхме да го разберем. Ама не, инат, майно льо, зор да сме непогрешими - никой не е непогрешим.

 

Същото трябваше да направи и когато при встъпване в длъжност разбра, че няма да му се позволи да демонополизира НЗОК и реформите ще са палиативни. Както и когато блокира цяла индустрия с глупавото си и незаконно в част мотиви предложения за данък "вредни храни", което отказва да свали от сайта си вече 1 година (и така замразява огромни инвестиции и нови работни места, но на Москов не му дреме). Мисля, че Москов не е направил нищо опасно и дори е действал благородно, за да потуши скрита криза с недостиг на ваксини, но трябва да каже цялата истина час по-скоро, иначе рискува да направи много по-голяма беля от това някой шеф на агенция в МЗ да бъде уволнен! Както е казал Ейбрахам Линкълн, можеш да лъжеш малко хора през цялото време или всички хора за кратко време, но не можеш да излъжеш всички хора през цялото време.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама