НОВИНИ


Райдовски "За!", Андреев "Против!" закриване на Комисията по досиетата

34 9538 29.01.2016
Райдовски "За!", Андреев "Против!" закриване на Комисията по досиетата
Красимир Райдовски и Методи Андреев

Бившият разузнавач и шеф на пресцентъра на кабинета Виденов Красимир Райдовски и депятатът от ГЕРБ и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев коментираха искането на БСП за закриване на Комисията по досиетата.Рейдовски бе с две ръце за това, а Андреев се обяви против, с аргумента, че тя изпълнява закона.


Красимир Райдовски каза, че тази Комисия, особенно сега когато начело е интелектуалеца Евтим Костадинов, използва своите решения “като тога”, като инструмент за рекет. Според него до ден днешен продължава по един и същи начин, както едно време, едни хора да бъдат прикривани, въпреки че влизат в номенклатурата и задължително трябва да бъдат проверявани, а в определени случаи се вадят имена на хора, за които предстои развитие в кариерата.

Методи Андреев обясни, че архивът не е секретен и винаги може да се отиде и да се поиска каквото пожелаем, да се правят изследвания. Друг е въпросът, че има едно правило, че не може трети лица, споменавани в тези документи, да бъдат оповестявани, уточни той. По негово мнение Комисията изпълнява закон, приет от тези, които сега предлагат тя да бъде закрита.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама