Нахутът е богат на фибри и протеини, които имат нисък гликемичен индекс. Тази мощна комбинация ни предпазва от трупането на излишни килограми. Намалява нивата на лошия холестерол и в него не се съдържа глутен.
Печена фритата с нахут и розмарин е сред най-вкусните ястия с нахут. Ето как да си го приготвите:
Продукти:
2 стръка розмарин
1 скилидка чесън на ситно
400 г изцеден нахут от консерва
4 яйца
100 г настърган пармезан или друг твърд кашкавал
20 г олио
Начин на приготвяне:
1. Затоплете предварително грила.
2. Затоплете олиото и сложете розмарина и чесъна за около 30 секунди в тигана. Добавете нахута и гответе още 30 секунди.
3. Разбъркайте леко яйцето с пармезана. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Прибавете яйчената смес към останалите продукти и бъркайте, докато се получи полутвърда маса. Сложете фритатата в грила за около 2 мин.
Ако искате фритата да стане по-пикантна, добавете малко чили сос, когато овкусявате със солта и черния пипер.