НОВИНИ


Солени глоби за неподновени винетки

8 7877 01.02.2016
Солени глоби за неподновени винетки
Винетките нагарчат....

От 1 февруари са валидни солени глоби и акт, ако сте с изтекла винетка - 300 лева за лек автомобил и 3000 за тежкотоварен. Започнаха кражби на нови винетки. Шофьорите трябва да са с новата годишна винетка, която за лек автомобил е 97 лева, месечната е 30 лева, а седмичната - 15.


По данни на пътната агенция от 2012-та година три години подред продажбите на винетки спадат.С по-високите цени обаче прогнозите са за 73 милиона лева повече приходи. Експерти съветват да се съхранява касовия бон и останалата част от залепената винетка. Само така може да се  докаже, че е платено за нея в случай на кражба.

Иновативни крадци във Варна задигнаха чужд стикер като изрязаха предното стъкло на автомобила по контура на винетката. Старият стикер също трябва да се свали.

Новите значително по-високи цени на винетките предизвикаха многократни протести в цялата страна. Протестиращите са убедени, че държавата разполага с достатъчно средства за поддръжката на пътната система в страната. Те също така призоваха да се затегне контрола върху разходването на пари за строителство и ремонт на пътища, което също може да даде допълнително постъпления.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама