КРИМИНАЛНО


Прекратяват разследването срещу Станимир Флоров за подкуп

11 4992 02.02.2016
Прекратяват разследването срещу Станимир Флоров за подкуп
Станимир Флоров

Софийската градска прокуратура е прекратила досъдебното производство срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров. Разследването срещу Флоров започна преди близо 3 години. На 19 април 2013 г. прокуратурата обяви, че образува досъдебно производство срещу него за подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.


Тогавашният градски прокурор Николай Кокинов предложи Флоров да бъде временно отстранени и това се случи още същия ден. През април 2013 година в прокуратурата и няколко редакции на медии бяха получени сканирани копия на класифицирани документи. За това от МВР и ДАНС бяха изискани оперативните дела, водени срещу Флоров. Проверката тогава установи, че получените по електронен път материали са идентични с документите в четирите оперативни дела.

Тогава от прокуратурата съобщиха, че от съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършеното от Станимир Флоров престъпление - подкуп в особено големи размери.

На 13 януари тази година обаче наблюдаващият прокурор е преценил, че няма достатъчно доказателства разследването да продължи и е прекратил досъдебното производство. През този тригодишен период Флоров не е бил обвиняем, уточниха от прокуратурата.

Постановлението на прокурора за прекратяване на досъдебното производство може да бъде обжалвано пред Градския съд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама