НОВИНИ


В. Симеонов: Образованието е чужд сектор за Кунева

7 4344 02.02.2016
В. Симеонов: Образованието е чужд сектор за Кунева
Валери Симеонов

Меглена Кунева представи своето виждане за реформите в основното, средното и висшето образование. Не мога да преценя дали ще е добър министър. Това е един чужд сектор за нея, но трябва да съдим за качествата на един човек по свършената от него работа. Това каза пред bTV съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.


Нас ни интересува да се обърне внимание на родолюбието, любовта към историята и семейството. Не мога да кажа дали ще я подкрепим. Това се решава в момента в парламента, където заседава нашата група. Има известен скептицизъм към фигурата на г-жа Кунева. Той се дължи главно на фактите около нейната работа като преговарящ при влизането на България в Европейския, допълни той.

 Пак повтарям, че решението за нашата подкрепа ще бъде взето в следващите часове. Не мисля, че кандидатурата на г-жа Кунева е застрашена. ГЕРБ са в пълна мобилизация. Част от РБ също обявиха, че ще я подкрепят. Очаквам и различни игрички с кворума утре, които също ще спомогнат, категоричен беше Симеонов.

Ние не сме васали или патерици на управляващата коалиция. Никой не може да дойде да ни каже как да гласуваме. Говоря за декларацията, която ГЕРБ и РБ отправиха към Висшия съдебен съвет. Все още на никой не е ясно, защо беше поискана оставката на проф. Тодор Танев. Той няма отношение към учебните планове. В министерството има главни секретари и секретари, които се занимават с учебните планове. Аз останах учуден, че г-жа Кунева обяви днес, че мисли да запази тези хора. Не намираме за редно последни да разбираме, че се иска оставка на министър. Не намираме за редно да ни се казва, това е кандидатурата, утре ще я гласуваме. Да се събират ГЕРБ и РБ да си гласуват. Когато ни търсят за подкрепа, да бъдат така добри да ни оставят време за размисъл, каза още лидерът на НФСБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама