НОВИНИ


Затворник съди държавата за 500 000 лв.

3 4607 02.02.2016
Затворник съди държавата за 500 000 лв.

Затворник съди Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" за 500 000 лв, съобщава "Правен свят". Той настоява да получи компенсация за вредите, които е претърпял, защото не му е оказана адекватна медицинска помощ. За делото, което е по реда на Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, съобщиха от Върховния административен съд.


Дончо Пехливанов, който излежава присъда в Бургаския затвор, твърди, че следствие на незаконосъобразно бездействие на служители от затвора не е получил своевременно лечение на белодробното си заболяване - бронхопневмония. Затова здравословното му състояние се е влошило рязко и по спешност е бил настанен в болница. След проведеното оперативно лечение, не са му били осигурени нужните медицински грижи през възстановителния период.

Неимуществените вреди, които претендира, че е претърпял за са периода от ноември 2011 г. до май 2014 г. Затворникът настоява, че през това време е засегнато достойнство му в резултат на бездействие и арогантно и презрително отношение на медиците и ръководните служители в Бургаския затвор.

Предстои по делото на затворника да се произнесе Върховният административен съд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама