ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 9 март

0 3970 08.03.2009
Предстоящо на 9 март

Премиерът Станишев прави работна среща за мерките, допълващи Плана за действие в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и с организираната престъпност; СОС заседава извънредно; започва кампанията "Повече българчета за България 2009".


 

В 10.30 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще проведе работна среща, посветена на неотложните мерки и действия на правителството, допълващи Плана за действие по показателите за напредък в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и с организираната престъпност. В срещата ще участват вицепремиерът Меглена Плугчиева, министрите на вътрешните работи Михаил Миков, на правосъдието Миглена Тачева и по европейските въпроси Гергана Паси, главният прокурор Борис Велчев, председателите на парламентарните групи на БСП и НДСВ Ангел Найденов и Пламен Моллов и заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан, членът на ВСС Иван Димов, ръководителят на Инспектората към ВСС Анна Караиванова, председателят на ДАНС Петко Сертов и председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Стоян Кушлев.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Фидел Беев по чл. 282 от НК. В 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Арабаджиев по чл. 116 за убийството на съученика му Атанас Атанасов на 20 май 2008 година.

Столичен общински съвет ще заседава извънредно
от 14.00ч. 


Международен семинар обсъжда в София темата за жените, войната и мира. Откриването на форума ще започне от 10.30ч. часа в зала “Тържествена” на Централния военен клуб в София и ще бъде открит от Николай Цонев, министър на отбраната, Тове Скарстейн, посланик на Кралство Норвегия и Хенри Р. Джаклин, постоянен представител на ПРООН.

От 11.00ч. в конферентаната зала на пресклуб „София прес” ще се проведе пресконференция на Българска нова демокрация на тема „Как Булгартабак се готви за приватизация?” В брифинга ще участват заместник-председателят на БНД Лидия Шулева, председателят на Контролния съвет на партията доц. Атанас Щерев и Пламен Панайотов, член на Централния изпълнителен съвет на партията.

В 11.00 ч. в сградата на Национална агенция „Пътна инфраструктура” на бул. „Македония” № 3 ще се проведе редовният брифинг на агенцията.

От 11.00ч. в пресклуба на БТА НПО "Инициатива за здраве" ще даде пресконференция на тема 10 години борба на ООН с наркотиците: резултати.

В 12.00ч. в БТА ще бъде поставено начало на кампанията "Повече българчета за България 2009", посветена на репродуктивното здраве и пренатална диагностика.

От 11.00 ч в Министерството на транспорта в Конферентната зала на петия етаж ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще представи пред средствата за масово осведомяване резултатите постигнати от служителите на агенцията, по отношение на контролната и законодателната дейност, както и административното обслужване.

От 11.00 до 13.30 ч, в зала 11 на НДК ще се проведе вторият от седемте тематични дебата между представителите на бизнеса и политическите сили, в контекста на предстоящите избори за национален и Европейски парламент. Вторият дебат е на тема „Социална политика: пазар на труда, безработица, социално и здравно осигуряване; човешки ресурси; образование, наука, иновации”.

От 12.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на Движение НАПРЕД. Темите на пресконференцията ще бъдат: “Промени в изборното законодателство” и “Подкрепа под условие за членство на Македония в НАТО и ЕС”.

Извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България Н.ПР. Джан Вансюе организира прием за журналисти, който ще се състои от 18, 00 до 20, 00 в резиденцията ул.Симеоновско шосе №59.

В експозиционна зала на музея „Земята и хората” започва Кандидатстудентска борса 2009, която ще продължи до 11 март. От 12 часа ще се проведе пресконференция, в 17 часа е тържественото откриване на борсата.

От 14.00. ч в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие” народният представител Румен Петков ще отличи авторите на най-добрите творби, участвали в конкурса за есе. На връчването на отличията ще присъстват членовете на журито Иван Гранитски, Георги Стойков, Иван Дачев и доц. Филип Филипов, както и председателят на журито акад. Антон Дончев.

Представители на ръководството на БСП, министри и зам.-министри ще посетят област Ямбол, за да се запознаят с проблемите на гражданите по места.
В 16.00 часа ще се проведе пресконференция в клуба на БСП. В 16.45 часа ще има среща с обществеността в залата на НТС. В нея ще участват министърът на външните работи Ивайло Калфин, зам.-министърът на отбраната Спас Панчев, зам.-министърът на образованието Ваня Добрева, зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, депутатите от ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов, Петър Кънев, Стоян Проданов, Иван Иванов, Диана Хитова, Радослав Иванов, говорителят на ВС на БСП Корнелия Нинова. В Елхово в 18.30 часа в клуб на БСП, първи етаж ще се проведе среща с обществеността. В нея участват министърът на външните работи Ивайло Калфин, депутатът от ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов и говорителят на ВС на БСП Корнелия Нинова. В Стралджа в 18.30 часа в заседателната зала в СОУ ще се проведе среща с педагогическия колектив. В срещата ще участват зам.-министърът на образованието Ваня Добрева и депутатът от ПГ на Коалиция за България Иван Иванов. В Стралджа в 19.00 часа в клуб на пенсионера ще се проведе среща с обществеността. В Болярово в 18.30 часа ще има среща с обществеността в профсъюзния дом. В нея ще участват зам.-министърът на отбраната Спас Панчев, депутатите от ПГ на Коалиция за България Стоян Проданов и Радослав Иванов. В Тунджа в 18.30 часа ще се проведе среща с обществеността в клуба на обществените организатори – участват депутатите от ПГ на Коалиция за България Петър Кънев и Диана Хитова.

От 11,00 часа на гара Буново лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров и народни представители от АТАКА ще присъстват на отбелязването на 24 години от атентата, извършен от протурски терористи на гара Буново. Мероприятието се организира от Инициативен комитет и телевизия СКАТ. Поканени са кмета на община Мирково и кмета на село Буново.

На 9, 10 и 11 март 2009 г. Британски съвет и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в сътрудничество с Театър Бристол ще се проведе работна среща на тема "Отваряне на пазара".

Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев, министърът на транспорта Петър Мутафчиев и кметът на Сливен Йордан Лечков ще открият новото здание на гара Кермен, област Сливен. Събитието ще се състои от 11 часа на гара Кермен.

От 14.30 часа в 10 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа делото срещу Иван Главчев, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, гр. София.

Технически университет – Варна организира съвместно с Патентно ведомство на Република България „Седмица на Патентно ведомство и закрилата на индустриалната собственост в българските университети” в периода 9-13 март 2009г. Събитието се провежда за първи път в България, а ТУ-Варна е избран за домакин на пилотната седмица на проекта, тъй като е един от основните партньори на Патентно ведомство в областта на закрилата на ИС. Откриването на Седмицата на Патентно ведомство в Технически университет е на 9 март 2009г. в 11,15ч.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама