НОВИНИ


Честито! Избраха Кунева за министър на образованието

24 5166 03.02.2016
Честито! Избраха Кунева за министър на образованието

Със 106 гласа депутатите избраха вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието.


Против избора на Кунева гласуваха 66 депутати, а 31 се въздържаха.

Само минути, след като беше избрана за нов просветен министър, Меглена Кунева предложи в кулоарите на парламента образованието да стане национален приоритет.

"В момента всички реформи, свързани с образованието, са въпрос на кураж. Така го разчитам за себе си. Това е моята стъпка да поема тази отговорност като вицепремиер. Ако става въпрос за власт, аз по вицепремиер от това няма как да стана и с Министерство на образованието и науката. Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж, губиш всичко. А в момента реформите в областта на образованието са въпрос на кураж. Състезаваме се с време, с качество, с Европа, със света. Много пъти съм слушала от тук и там изявления, че не можем да се обединим и при нас нещата не вървят добре, защото нямаме национална цел. Предлагам тази национална цел да бъде образованието и това да обедини и парламента, и нацията", каза Кунева.

Кунева заяви, че тази номинация за нея не е била планирана, затова е било нужно ударно да се запознае с проблемите, които са много тесни за сектора и извън това, което е дискутирано в Министерски съвет.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама