ЪNDERGROUND


Автокрадци задигат коли с паяк, прокуратурата ги покрива /видео/

9 8977 03.02.2016
Автокрадци задигат коли с паяк, прокуратурата ги покрива /видео/

Преди около 2 години колата на столичанин е вдигната с „паяк“. Той не я открива по наказателните паркинги. Подава сигнали до компетентните органи, в случая МВР и по-точно в Шесто РПУ. Паралелно с това мъжът започва и собствено разследване. Открива репатрака, заедно с шофьора му и го предава на властите. Шофьорът му се оказва осъждан за подобни деяния.


Когато е разпитан, мъжът обявява, че е бил нает от съдия изпълнител да вдигне колата.  Обяснява, че на „акцията“ присъствало и въпросното ЧСИ. Обява GSM на който съдията го потърсил, но разпечатките от мобилния оператор не показали подобен разговор. Тогава шофьорът заявява, че говорил с ЧСИ – то по друг телефон, но не успял да уточни кой е той. После свидетелствал пред разследващите, че оставил колата в сервиз в Горубляне, но не знаел в кой точно, защото оставил возилото на 100 – 200 м. от там.  Не е издал и фактура на съдията за услугата.

 

Първоначално прокуратурата задържа камиона, с който е вдигната колата, защото с него е било извършено престъпление, но после им го връща. В постановлението пише, че обвинението е свалено, защото водачът не е извършил престъпление. Извършител го е някой друг, който е неизвестен за властите. След като си получават паяка, крадците го продават. Естествено МВР не намира колата на потърпевшия.

Според запознати същата група е свила колата и на пластичния хирург д-р Енчев. Групата краде коли само в периферията на София и по Околовръстното шосе. Откраднатото, според запознати, разфасовали в автоморга в Люлин.  Още по –забавен е факта, че шофьорът на паяка е бил задържан за краба на коли за скрап с авто паяк. Това би било второ му дело. Прокуратурата обаче отказва да го обвини. Този факт допълнително засилва съмненията за корупцията по случая.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама