НОВИНИ


Затварят паметника на Бузлуджа заради опасни селфита

6 4559 05.02.2016
Затварят паметника на Бузлуджа заради опасни селфита

Вече никой не може да се качи на върха на паметника на Бузлуджа на височина 70 метра. Областната дирекция на Стара Загора постави табели и заключи капандурата, до която се стига, за да не стане инцидент. На място вече са запечатани много впечатляващи кадри, включително и от дрон, информира НТВ.


Да усетиш тръпката да си на ръба и да направиш невъзможния кадър - това води стотици младежи всеки ден в слънце и сняг на върха на Бузлуджа. Фотографът Радослав Първанов е един от младежите, които често може да бъде видян горе, на сантиметри от ръба. 

 

"Много пъти съм си мислел, че всеки кадър може да ми е последен, но ако не дай си Боже се случи, то ще знам, че съм искал да направя този кадър и ще знам, че е тук. Животът е кратък”, разказа Радослав. 

 

Именно тези думи и кадрите стреснаха областната управа на Стара Загора и реагираха. За пореден път ще бъдат поставени предупредителни табели, ще бъдат затваряни отвори, направени умишлено, за да няма достъп до паметника. Целта е да се избегнат трагичен инцидент. За щастие такъв досега няма. Това разочарова десетки, които бяха решили да го разгледат.

 

Входовете бяха затворени и поради още една причина - да се спрат онези, които идват с единствената цел да го разрушават. Това не е първият път, в който се затварят входовете. Последният път не издържаха дълго.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама