НОВИНИ


Н. Цонев за Фрог: ГЕРБ предаде българското небе!

43 7254 05.02.2016
Н. Цонев за Фрог: ГЕРБ предаде българското небе!

ГЕРБ предаде българското небе. Това може да се каже след днешното решение на Народонто събрание чужди изтребители да пазят небето ни. Може да останем без изтребителна авиация. Ген-лейтенат Попов след военната авиацията ще унищожи и армията. Това каза за Фрог нюз бившият министър на отбраната Николай Цонев.


Аз вече неколркократно заявих, че трябва да има финансова обосновка на този закон за опазване на въздушното пространство, който е и в нарушение на нормативните актове. Освен финансова обосновка, трябва да има изчисление, колко ще ни струва опазването на небето. Остава да виси със страшна сила и въпросът ще имаме ли изтребителна авиация от тук нататък или няма да имаме, каза още Цонев. Логиката води към , че след като чужди самолети ще пазят въздушното ни пространство, може и да не купуваме нови  изтребители. Управляващите да кажат, допълни той.

Бившият военен министър коментира и номинацията на генерал - лейтенат Константин Попов за шеф на отбраната. Аз бях против назначаването от президента Георги Първанов на генерал Симеон Симеонов за началник на отбраната и на генерал-лейтеннт Попов за командир на ВВС, още като министър. Когато разбрах, че последният е предложен за шеф на отбраната, коментирах, че човек, който в периода 2009 - 2014 г. е командвал военновъздушните ни сили и е унищожил изтребителната авиация, не може да бъде издиган на най-високата длъжност в армията. Изводът е простичък - след като е унищожил военната авиация, ще унищожи и българската армия, категоричен е Цонев.

Припомняме, че с 96 гласа "за" Народното събрание реши днес охраната на въздушното пространство на България да се осъществява от Българската армия, самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави. 34 от депутатите бяха против, а 13 се въздържаха. Съгласно приетия закон съвместните действия по охрана на въздушното пространство ще се извършват при условия и ред, определени в международен договор. При необходимост от предприемане на неотложни действия – при условия и по ред, определени от МС по предложение на министъра на отбраната. Според закона съвместните действия се осъществяват в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама