НОВИНИ


Адв. Хаджигенов за Фрог: Ще отпратим чуждите съдебни експерти

10 6410 05.02.2016
Адв. Хаджигенов за Фрог: Ще отпратим чуждите съдебни експерти
Адв. Николай Хаджигенов

Идеята да дойдат британски експерти да ни оправят съдебната система не е добра, защото англосаксонската правосъдна система няма нищо общо с нашата. Това заяви пред Фрог нюз адв. Николай Хаджигенов по повод договаряните от министър Екатерина Захариева британски специалисти.


Каквито и експерти да дойдат, ще ги водят напред-назад като туристи, ще им извадят едни статистики от сорта на тези, които Борисов чете в Лондон за приходите от контрабандата и за построените магистрали. След което експертите ще си отидат. Това сме правили много пъти. Неслучайно Борисов искаше да дойдат от ЕС хора да направят прокуратурата, отбеляза адв. Николай Хаджигенов.

 

В Румъния има такива експерти и те вършат работа, защото самите румънци искат да им се подобри съдебната система. У нас прокуратурата като част от системата полага неистови усилия да не се пипне нищичко. Колкото и железен закон да имаме, но като го приложи Цацаров, той престава да има стойност. Проблемът е при правоприлагането на ниво МВР, прокуратура...

 

Предвид незачитането на последния доклад на ЕК най-вероятно от Комисията ще пристъпят към по-сериозни мерки. Пишат ни доклади откакто сме кандидат-членове на ЕС и какъв е резултатът?! С всяка година докладът е все по-ужасен и по-ужасен и това на никой от управляващите не пречи, посочи адв. Хаджигенов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама