НОВИНИ


Москов иронизира опозицията за вота на недоверие

11 4308 09.02.2016
Москов иронизира опозицията за вота на недоверие
Петър Москов

Здравният министър Петър Москов смята, че няма повод да бъде упрекнат за ваксините. По тази причина иронизира опозицията, която по думите му цял месец се чудела с какви мотиви да иска вот на недоверие.


Имам пълното спокойствие за предстоящия вот на недоверие, ако той бъде внесен в крайна сметка. Желая успех при успешното написване на тези мотиви, каза Москов с подигравателен тон пред медиите на форум за ваксините. Той обаче не обели и думичка за това, че вноса на турските ваксини „Пентаксим” и „Еувакс” са повод за проверки от страна на две прокуратури-ВАП и ВКП.

Той продължи да лансира досегашните си тези, че всичко с имунизационния календар било наред и проблемът с ваксините не бил само наш, но и общоевропейски.

35 процента от българските родители смятат, че ваксините могат да навредят. Между 27 и 29 на сто от родителите пък споделят мнението, че имунизациите у нас не трябва да са задължителни.

 

Това показва национално проучване, представено от главния държавен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на дискусия за ползите от ваксините, която се провежда в столицата.

 

Според национално проучване всеки трети родител смята, че ваксините могат да навредят на неговите деца. Анкетата е обхванала 1817 души, които са родители, на възраст между 15 и 45 години от цяла България.

 

23% от анкетираните смятат, че поставянето на ваксина може да разболее болния, а 11% от родителите са убедени, че ваксините могат да причинят трайни увреждания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама