НОВИНИ


Само във Фрог: ГДБОП бори престъпността с таблици

5 4914 10.02.2016
Само във Фрог: ГДБОП бори престъпността с таблици

Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ бори най-безскрупулните бандити с таблици. Това разкриха пред Фрог нюз антимафиоти.


Службата никога не е работила по този начин. След отделянето й от ДАНС и връщането й под шапката на МВР, веднага закриха аналитичните звена към отделите, където преди това се „складираше“ и анализираше цялата оперативна информация. Откри се само едно звено с подобни функции, което уж обобщава всичко. Така ежедневно на оперативните служители започнаха да им искат справки за какво ли не. И вместо ченгетата да гонят бандити, седнаха по бюрата и започнаха да пишат. Свят им се завива от попълват таблици. Искат им информация за какво ли не. Отчита се работа, без да е свършено нищо на практика. В едно районно се работи много повече, отколкото при нас, описаха ситуацията полицаите.

Припомняме ви, че преди няколко месеца шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че в службата се работи по 19 оперативни дела, заведени само по информация на антимафиоти, които са около 300 на брой. Това означава, че на човек се пада по 0,0633 дела.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама