НОВИНИ


Методи Андреев "опраскан" от Цацаров заради "Правосъдие за всеки"

8 4879 15.02.2016
Методи Андреев "опраскан" от Цацаров заради "Правосъдие за всеки"
Методи Андреев

Главният прокурор е линчувал и "опраскал" Методи Андреев заради подкрепата му за предложената реформа в съдебната система на "Правосъдие за всеки", а не заради твърдения, че е ходотайствал за назначаване на директор на РУР-Първомай. Това каза самият депутат от ГЕРБ в "Лице в лице" по bTV.


Аз съм единственият в Нардоното събрание, който е посочен като нарушител на етичните норми, допълни Андреев.

Проблемът е, че опраскването ми беше в резултат на едни твърдения на уж пострадалия бивш директор на ОДМВР-Пловдив (Пламен Узунов, б.р.) срещу моите твърдения, заяви първият наказан за неетично поведение депутат. Андреев е обвинен, че е оказал натиск върху полицейския шеф в Пловдив.

Сигналът в комисията дойде от главния прокурор Сотир Цацаров и според него депутатът е искал да назначи свое протеже за директор на РУП – Първомай, като се заканил, че „ще отнесе въпроса по-нагоре“, след като станало ясно, че кандидатът няма нужния ценз. „В комисията бе проведено едно изключително жалко обсъждане“, категоричен бе днес Андреев. По думите му случилото се „не е защото просто аз съм бил крайно неетичен с въпросното лице“.

„Ако аз съм искал да назнача някой, както казва г-н Узунов, аз изобщо нямаше да се обадя на него“, изтъкна депутатът Андреев. „Ако аз съм бил толкова мощен, както се изразиха моите колеги от комисията, аз питам кой сега е шеф на РПУ-то в Първомай? И аз не го познавам“, отбеляза още наказаният депутат.

Ако някой е трябвало да сезира нашата комисия, това трябваше да е условно пострадалият от моя натиск – г-н Узунов. Главният прокурор сезира без никакво правно основание, възмути се гостът. Ако мога да върна лентата назад, пак бих постъпил по същия начин,  не скри Методи Андреев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама