НАРОДЕН ГЛАС


Равнис! Внасят закон за връщане на казармата

57 11794 18.02.2016
Равнис! Внасят закон за връщане на казармата
Ще се пее ли пак "Сбогом, Мария"

Инициаторът на идеята за въвеждане на наборна служба е Красимир Каракачанов . По законопроекта се работи и до месец-два ще го внесе в Народното събрание. Проектът който предвижда задължителна 6-месечна наборна служба. Още 6 месеца пък ще могат да служат онези, които пожелаят да изкарат сержантска школа или школа за запасни офицери.


Това е тъй наречената “доброволческа служба”. Чрез нея ще се придобиват допълнителни умения, защото армията не е само войници, трябва да има и команден състав, коментира заместник-председатерлят на парламента.. Пак на доброволен принцип той ще заложи в проектозакона правото и на жените, ако пожелаят, да изкарат 6-те месеца наборна служба.

“Защо да не е и за жени, след като служат и сега в армията? Разбира се, не ги разглеждам като пехотинци, които търчат с автомати”, добави съпредседателят на Патриотичния фронт. Според него жените могат да бъдат полезни в медицинските части и в ракетни войски, например.

Каракачанов напомни на скептиците, които не гледат насериозно на неговата идея, че така са реагирали и миналата година, когато пръв е призовал армията да иде да пази границата, а днес това бе прието и гласувано от парламента. “Сега казвам, че  ще се стигне дотам да възстановим наборната военна служба. И ще го приемат, нямат избор”, пророкува той.

Каракачанов посъветва още военния министър Николай Ненчев да не се пази да произнесе фразата, че армията ще стреля по нарушители на границата. “Армията стреля, тя затова е въоръжена институция, както и полицията. Ако се наложи, трябва да използва оръжие. Това оръжие е дадено не за да се разнася като тояги, а да се използва по прездназначение и според закона", категоричен е той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама