НОВИНИ


Преговорите за вдигане капана на Кулата се провалиха

10 5246 20.02.2016
Преговорите за вдигане капана на Кулата се провалиха
Министър Московски бесен за провалените преговори

Преговорите за вдигане на блокадата на ГКПП „Кулата” се провалиха. На срещата са присъствали министър Ивайло Московски и гръцкият посланик у нас, но от гръцка страна са се явили нелигитимни представители, които не могат да дадат гаранции.„Толкова голяма подигравка с българите не съм виждал никога през живота си”, коментира транспортния министър.


Гърците са обявили, че няма да прекратят блокадата. Могат да я вдигнат временно, но не обещават точно кога ще се случи това, нито колко време ще продължи пропускането на автомобилите.

Напрежение на Кулата - шофьори бранят пункта с жива веригаДо тези мерки се стигна след като изнервен протестиращ проби блокадата и премина в Гърция

„Толкова голяма подигравка с българите не съм виждал никога през живота си”, коментира транспортния министър.

„Аз повече не им вярвам и на една дума. От тук нататък превозвачите трябва да кажат какво ще е поведението им”, допълни Московски. Той призова да се прекратят всякакви взаимоотношения с Гърция и добави, че остава на пункта, за да подкрепя българските превозвачи.

От своя страна шофьорите заявиха, че вече няма да бъдат толерантни както предните дни и няма да пропускат дори автомобили с малки деца и бебета.

На разговорите заедно с Московски бяха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, представители на българските провозвачи, посланикът на Гърция в България Димостенис Стоидис  и стачкуващи гръцки земеделски производители.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама