НОВИНИ


Пари от отпадане на тунела на АМ "Струма" се прехвърлят за "Хемус"

15 4929 20.02.2016
Пари от отпадане на тунела на АМ "Струма" се прехвърлят за "Хемус"
Лиляна Павлова

Надявам се от "Струма" да се спестят пари от отпадането на 15-километровия тунел и да се прехвърлят за "Хемус". Но тези пари пак няма да стигнат. Магистралата в Северна България е приоритет, и тя ще бъде строена с държавни пари.Това заяви регионалната министърка Лиляна Павлова.


Тя поясни, че в момента има и нови правила за раздаването на евпорари и според тях за инфраструктура се дава вече по-малко. В момента, според министърът, ЕС желае да дава повече за развитие на икономиката и то в проекти, които генерират добавена стойност. Казано с думи прости по отношение на инфраструктурата, според министърът посланието е "оправяйте се сами с инфраструктурата".

В момента Северна  България изостава, защото повечето проекти се случват в Южна. Ето защо, според Павлова два са основните приоритети към Северна България. Магистрала "Хемус" е един от тях, защото тя ще даде живот на региона.

3 милиарда лева ще отидат към по-малките населени места, за да не се стигне до варианта населението да се изтегли към 7-те големи града. В момента, според Павлова, цифрите са ясни - 70% от хората живеят в 39 града. Ако не се насочат инвестиции към средните и малките населени места, тези 70% ще се изместят към 7-те големи града, което вече би било проблем.

П
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама