НОВИНИ


Искри пред следствието между главен прокуроро и следовател

14 4966 23.02.2016
Искри пред следствието между главен прокуроро и следовател
Сотир Цацаров

Истински искри прехвърчаха преди малко пред Националната следствена служба между главния прокурор Сотир Цацаров и следователя Бойко Атанасов, видя екип на Фрог нюз. Унищожени са копия по делото КТБ, а не оригинални документи, каза Цацаров. Въпреки това се зарече да има наказани за издънката.


Както Фрог първи ви информира изрязани документи от делото за банката се появиха в контейнерите до столичното следствие.Главният прокурор отрече да има законови нарушения, като уточни, че има процедурни неточности при воденето на делата.

Следователят Бойко Атанасов опроверга думите на Цацаров, като обясни, че в следствието няма практика да се правят подобни копия. Освен това те са унищожени през уикенда, което може да стане само със заповед на градския прокурор на София и с извънредно заплащане са служителите, които са го извършили. Цацаров отрече обвинението, че е стъпил в длъжност след корупционна сделка. Обвини Бойко Атанасов, че не гледа колегите си в очите. Той пък на своя ред заяви: Аз мога да ги гледам всички, но те мен-не.

Главният прокурор съзря единни действия между Бойко Атанасов и банкера Цветан Василев, тъй като и двата говорят за присъствието на „шпицкоманда” в СтСлС. Атанасов заяви, че изобщо не се познава с Василев. От думите на следователя се разбра още, че не се знае кой в момента командва следствието. Причината е, че шефът на структурата е делегирал права на началника на прословутия Първи отдел. Така всяко лоби си имало началник. Заговори се още, че СтСлС може да се оглави от представител на НСлС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама