НОВИНИ


Димитров: Настояваме част от доклада за КТБ да стане публичен

1 4423 23.02.2016
Димитров: Настояваме част от доклада за КТБ да стане публичен
Мартин Димитров

Ще бъдат предприети необходимите действия за спирачките на колата ми, заяви депутатът от РБ Мартин Димитров, който не пожела да коментира повече темата.


Минаха почти 6 месеца от началото на издаване на доклада на Аликс Партнерс за КТБ, не би следвало да е проблем той да е публичен. От резюмето най-важният въпрос е, че е необходимо ново, мащабно, международно разследване по темата.

Петър Славов от РБ на свой ред заяви, че не вижда особен смисъл докладът да се дава в секретна секция при положение, че той не може да бъде публичен. Той изрази надежда съдът да постанови решение за публичен достъп до доклада. Сега между 3 и 15 години е присъдата за разпространяване на класифицирана информация, припомни той.

Този доклад даден ли е на прокуратурата, попита Димитров. И ако не е даден, защо, продължи с въпросите той.

Нека не си правим илюзии, че определени хора са надникнали в този доклад, може би те са точно такива, които не е трябвало да го виждат, каза Славов.

Къде бяха Пеевски и Цонев всичките тези месеци, очевидно това не е търсене на истината, каза Димитров. Нас ни вълнуват два въпроса - кои хора източиха парите на КТБ и една част от парите да бъдат върнати, каза още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама