НОВИНИ


Адв. Николова за Фрог: ВАС не призна здравната карта на д-р Москов!

5 7136 23.02.2016
Адв. Николова за Фрог: ВАС не призна здравната карта на д-р Москов!
Петър Москов

Здравната карта на министър Петър Москов не е обнародвана, заради което няма правно действие. Няма акт. Всичко е незаконно. Всяко действие или акт, който е издаден след нея, няма как да породи правно действие. Това означава, че ако вече е породил, то следва да бъде отменен. Това обясни пред Фрог нюз адвокат Христина Николова, представляваща Национално сдружение на частните болници и Сдружение на Общинските болници, които оспорват валидността на здравната карта.


Здравната карта е нищожна – това е най-тежкият порок, който може да съществува. Много по-силен е от незаконния. Когато е незаконно нещо, изобщо не поражда правни последици, а когато е незаконносъобразно – се пораждат и се отменят, но занапред, обясни адвокат Николова.

 

Ако Петър Москов обжалва, то ще е с цел протакане във времето. От това никой не печели, защото се извършват още повече незаконосъобразни действия. Всички засегнати след това ще си търсят правата и ще търсят обезщетения.

 

Здравният министър няма друг избор освен да започне всичко отначало със здравната карта. Процедурата трябва да започне от самото начало, подчерта адвокатът.     


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама