НОВИНИ


Московски: Гръцките фермери изтеглят машините си от границата

6 5957 27.02.2016
Московски: Гръцките фермери изтеглят машините си от границата
Ивайло Московски

Всички гранични пунктове по границата ни с Гърция са отворени към момента. Няма натрупвания на превозни средства и от двете страни. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.


"Българските превозвачи заявиха намерението си, че ако няма устойчиво решение на тази криза, от понеделник да се направи организация и да бъдат спирани и връщани само селскостопанските продукти, които минават транзит през България и влизат за българския пазар. Предполагам, че в понеделник ще имаме още една среща на база ситуацията, която ще бъде към понеделник, и тогава ще потвърдят дали ще реализират това тяхно намерение и не", заяви министърът пред Дарик.

"Категорично продължавам да подкрепям всички мерки, които предприемат българските превозвачи. Това е системен проблем, още от 2007 г. Основно гръцките фермери правят тези блокади и фиксацията им е българо-гръцката граница. По никакъв начин не блокират нито летище "Атина", нито пристанищата към Италия. 100-процентна блокада като по българската граница няма никъде", поясни още Московски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама