НОВИНИ


Георге Иванов се озъби на Туск: Няма да позволим едностранни решения за наша сметка

8 4824 02.03.2016
Георге Иванов се озъби на Туск: Няма да позволим едностранни решения за наша сметка
Георге Иванов

"Няма да позволим да се реализират едностранни решения, които да бъдат за наша сметка", заяви македонският президент Гьорге Иванов на срещата в Скопие с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.


Туск пристигна на няколкочасово посещение в Скопие в рамките на обиколката си из Западните Балкани, която включва още визита в Гърция и Турция. На срещата Иванов и Туск са обсъждали възможностите за изработване на общоевропейски отговор за мигрантската криза, гласи съобщение на президентството за разговорите между двамата лидери.

 

Президентът Иванов информира госта за най-новите моменти от развитието на кризата и за мерките, които взима страната му. На срещата домакинът потвърди, че Скопие разчита на изработването на общоевропейско решение, което изисква единни критерии за справяне с мигрантската криза. „Търсим и очакваме решение от ЕС и нямаме интерес цялата тежест да падне само на Гърция, но няма и да позволим да се реализират едностранни решения, които да бъдат за наша сметка“, изтъкна Гьорге Иванов, цитиран от БГНЕС. Той добави, че страната му ще сътрудничи с южната съседка за справянето с кризата. На срещата Гьорге Иванов посочи, че се увеличават фактите за насилствено проникване в Македония, използването на фалшиви паспорти и документи на „Фронтекс“, както и за насилие върху граничната полиция и силите за сигурност, което застрашава не само националната, но и регионалната сигурност.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама